Calculator medie cu Tezamedia cu teza

Calculeaza media cu teza sau fara teza la orice materie.

Calculator Medie cu Teza
Nr.NotaNota
Nota1
Nota2
Nota3
Nota Teza
Scoate Nota Adauga Nota

Medie Rezultat

10 ➔ 10

Noi iti recomandam browserul Google Chrome pentru a avea acces la cele mai noi tehnologii web si cele mai bune performante.

Instaleaza aplicatia Calculator Medii si acceseaza rapid acest calculator de pe ecranul tau. Acest calculator este o aplicatie web progresiva, ceea ce inseamna ca poate fi instalata atat pe smartphone cat si pe PC.

Felicitari aplicatia Calculator Medii este instalata. Acum poti accesa rapid acest calculator direct de pe ecranul tau atat online cat si offline.

Aplicatia se instaleaza in cateva secunde. Browserul iti arata in bara de notificare stadiul instalarii. Noi iti recomandam browserul google chrome pentru cele mai bune performante.

In meniu sau mai jos pe aceasta pagina, gasesti mai multe calculatoare foarte interesante si utile.

Calculator Medie cu Teza Descriere

CALCULATOR Medie cu Teza | Media cu Teza | STARTCALC
Calculator Medie cu Teza

Cum se calculeaza media cu teza

Calcularea mediei cu teza se face in doua etape in felul urmator:

In prima etapa se calculeaza media aritmetica a tuturor notelor obtinute la o anumita materie de-a lungul unui semestru. Media se face la doua zecimale exacte fara rotunjire.

In a doua etapa se se aplica formula MF = (3M + T)/4. MF este media finala pentru materia cu teza, M este media notelor obtinute in prima etapa, aceasta se inmulteste cu 3 se aduna cu teza dupa care se imparte la 4.

Calcularea mediei cu teza se face insa foarte usor cu calculatorul de mai sus. Descrierea aceasta este informativa doar ca sa stiti cum se calculeaza media cu teza.

Media notelor se face la doua zecimale exacte fara rotunjire. De exemplu o medie de 8.457 nu se rotunjeste la 8.46 ci se considera 8.45. Aceasta medie (8.45) o inmultim cu 3 iar rezultatul (25.35) se aduna cu nota din teza, sa zicem (9) => 25.35 + 9 = 34.35, dupa care se imparte la 4 => (8.58). Rezultatul calcului se rotunjeste la o nota intreaga, in cazul nostru 9.

Mai jos gasesti exemple concrete de calcule ale mediei cu teza pentru a intelege cel mai bine metoda de calcul al mediei cu teza.

Calculator medie cu teza exemple

Mai jos aveti 3 exemple cum se calculeaza media cu teza. Calcul detaliat pas cu pas al mediei cu teza.

Pasul 1:

Se calculeaza media notelor - M

  1. Ex 1: M = (10 + 10 + 9)/ 3 = 9.66 ( 2 zecimale exacte fara rotunjire)
  2. Ex 2: M = (9 + 7 + 9 + 10)/ 4 = 8.75 ( 2 zecimale exacte fara rotunjire)
  3. Ex 3: M = (7 + 10 + 8 + 8 +9)/5 = 8.4 ( 2 zecimale exacte fara rotunjire)

Se calculeaza media aritmetica a tuturor notelor obtinute de-a lungul unui semestru la o anumita materie. Adunam toate notele si le impartim la cate note sunt, facem astfel media aritmetica.

Pasul2 :

Calcularea Mediei Finale pentru materiile cu teza

  1. Ex 1: (3M + T)/4 = (3 * 9.66 + 9)/4 = 9.495 9
  2. Ex 2: (3M + T)/4 = (3 * 8.75 + 9)/4 = 8.8125 9
  3. Ex 3: (3M + T)/4 = (3 * 8.40 + 9)/4 = 8.55 9

Media notelor plus teza impartit la patru - (3M + T)/4. Rezultatul mediei aritmetice de la pasul 1 (cu 2 zecimale exacte fara rotunjire) il inmultim cu 3, adunam cu teza iar suma acestora o impartim la 4. MF = (3M + T)/4

Calcularea mediei cu teza nu este chiar atat de grea dar poate creea confuzii. De aceea acest calculator face calculul mediei cu teza mult mai rapid si usor.

In descriere aveti explicatia metodei de calcul al mediei cu teza in caz de vreti sa stiti cum functioneaza acest calculator.

Calculator medie cu teza situatii aparte

In situatii precum primul exemplu ee calcul al mediei cu teza, unde media finala rezulta 9.495 , se poate rezolva situatia punand inca o nota elevului, in cazul nostru 10, astfel incat media cu teza pentru situatia respectiva sa fie ceva mai dreapta.

Doar calculeaza media cu Teza

Acum dupa ce ai inteles cum se calculeaza media cu teza nu ti-a ramas decat sa iti calculezi media cu teza cu ajutorul calculatorului de mai sus.

Calculatorul Medie cu Teza este simplu si usor

Calculatorul medie cu teza este simplu si usor pentru a va ajuta sa va faceti calculul mediei cu teza mult mai rapid. Media cu teza se calculeaza cel mai rapid cu ajutorul acestui calculator. Nu trebuie decat sa introduceti notele obtinute de-a lungul unui semestru la o anumita materie si nota din teza, iar media cu teza se calculeaza automat.

Poti alege si calculul mediei fara teza la materiile la care nu ai teza, nu trebuie decat sa bifezi Teza NU. Calculatorul retrage automat optiunea de teza si face calculul doar pe baza notelor scolare obtinute de-a lungul semestrului.

Calculul medie cu teza simplu prin ajutorul acestui calculator

Metoda de calcul desi nu este grea, poate creea confuzii pentru foarte multi elevi. Din aceasta cauza am creat acest calculator medie cu teza. Tu trebuie doar sa introduci notele obtinute intr-un semestru si nota din teza. Calcul medie cu teza, simplu si usor, cu ajutorul acestui calculator.

Optiuni Calculator medie cu teza

Cu acest calculator se poate calcula media pentru orice materie, fie ca are teza fie ca nu are teza. Acest calculator va permite sa calculati media si la materiile fara teza, doar selectati optiunea, Teza NU, si aveti calculul mediei la o materie fara teza.

Acest calculator medie cu teza, va ofera si optiunea de a nota numele materiei pentru fiecare capitol in casuta unde scrie materie. Va poate ajuta sa faceti screenshot-uri pentru calculul mediei la diferite materii cu diferite note. sa vedeti ce medie ar rezulta cu note diferite.

Calculator medie cu teza va ofera posibilitatea sa introduceti cate note doriti, puteti adauga o nota pe butonul Adauga Nota sau puteti sa scoateti din note pe butonul Scoate Nota. Puteti simula astfel o sumedenie de medii cu teza pentru fiecare materie in parte.

Mentiuni legale calculator medie cu teza

Acest calculator medie cu teza este facut dupa regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitare conform metodei de calculare a mediei cu teza. nr.5079/31.08.2016 si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr.720/19.09.2016.

Calculator medie cu teza dupa legea dupa care se calculeaza media cu teza. Mentiuni din regulamentul-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar aprobat prin OMENCS nr. 5079/2016.

Mentiuni legale Rotunjire la materiile cu teza

Mentiuni din articolul 120 al regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar

Art.120 (3) Media la evaluarea periodica este media aritmetica a notelor inscrise in catalog, cu exceptia notei de la lucrarea scrisa semestriala (teza), medie calculata cu doua zecimale exacte, fara rotunjire.

Mentiuni legale Rotunjire la materiile fara teza

Art.120 (2) La disciplinele de studiu la care nu se sustine lucrarea scrisa semestriala (teza), media semestriala se obtine prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat numar intreg. La o diferenta de 50 de sutimi, rotunjirea se face in favoarea elevului.

Mentiuni legale calcul medie anuala

Art.120 (5) Media anuala la fiecare disciplina este data de media aritmetica a celor doua medii semestriale, calculata cu doua zecimale exacte, fara rotunjire.

Mentiuni calcul medie anuala generala

Art.120 (8)Media anuala generala se calculeaza ca medie aritmetica, fara rotunjire, a mediilor anuale de la toate disciplinele/modulele si de la purtare. Media generala, in cazul curriculumului organizat pe module, se calculeaza similar mediei generale a unei discipline.

Mai multe detalii in regulament

Pentru mai multe detalii despre regulamentul organizare si funtionare a unitatilor de invatamant preuniversitar apasati pe acest regulament cadru organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar.