Admitere LiceuCalculator medie admitere liceu

Calculeaza media de admitere la liceu simplu si rapid. Poti relua calculul oricand doresti.

Calculator medie admitere liceu
NrClasaMedie Generala
1Clasa V
2Clasa VI
3Clasa VII
4Clasa VIII
Medie Absolvire Gimnaziu  9
Nr.ProbaNota
1Limba Romana
2Matematica
Medie Evaluare Nationala  9

Medie Admitere

9

NOU Datele introduse in calculator se salveaza local in browser astfel incat poti relua oricand calculul de unde l-ai lasat.

Noi iti recomandam browserul Google Chrome pentru a avea acces la cele mai noi tehnologii web si cele mai bune performante.

Instaleaza aplicatia Calculator Medii si acceseaza rapid acest calculator de pe ecranul tau. Acest calculator este o aplicatie web progresiva, ceea ce inseamna ca poate fi instalata atat pe smartphone cat si pe PC.

Felicitari aplicatia Calculator Medii este instalata. Acum poti accesa rapid acest calculator direct de pe ecranul tau atat online cat si offline.

Aplicatia se instaleaza in cateva secunde. Browserul iti arata in bara de notificare stadiul instalarii. Noi iti recomandam browserul google chrome pentru cele mai bune performante.

In meniu sau mai jos pe aceasta pagina, gasesti mai multe calculatoare foarte interesante si utile.

Calculator medie Admitere Liceu Descriere

CALCULATOR Medie Admitere LICEU | Medie Admitere | STARTCALC
Calculator Medie Admitere

Calculator medie admitere introducere

Calculator medie admitere liceu va ajuta sa va calculati media pentru admitere la liceu foarte usor. Pentru a va calcula media de admitere la liceu nu trebuie decat sa completati mediile generale obtinute in clasa a 5 -a, a 6-a, a 7-a, a 8 -a si notele obtinute la probele de la evaluarea nationala de la limba romana si matematica.

Calculator medie admitere cadru legislativ

Legile dupa care se calculeaza media de admitere la liceu se poate gasi in linkrile de mai jos:

Cum se calculeaza media de admitere liceu?

  • Media generala la Evaluarea Nationala se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele obtinute la probele incluse in Evaluarea Nationala.
  • Media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a si media de admitere se calculeaza cu doua zecimale, fara rotunjire.
  • Media de admitere, pe baza careia se realizeaza înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face in felul urmator:

  • Media Admitere = 20%MGA + 80%MEN
  • MGA = media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a
  • MEN = medie evaluare nationala